Novosti

Novosti i događaji iz svijeta EU fondova

PAGE NAME
57 vrhunskih inovatora odabranih za financiranje u okviru SME instrumenta
20. ožujka 2018 Novosti

57 vrhunskih inovatora odabranih za financiranje u okviru SME instrumenta

Ukupno 57 malih i srednjih poduzeća iz 17 zemalja odabrano je za financiranje u sklopu najnovijeg kruga natječaja SME Instrument. Tvrtke, odabrane nakon intervjua licem u lice s komisijom koja će se sastojati od inovatora, poduzetnika i financijera, dobiti će ukupno 94,25 milijuna eura za testiranje, izradu prototipa, pilotiranje, izradu konačnog produkta, tržišnu analizu te ostale aktivnosti koje će omogućiti da prolazak inovacije u fazu zrelu za tržište.

Primjeri odabranih projekata su 3D printer za hranu; inovativni tretman za rak dojke; višekratna kartonska ambalaža koja produžuje rok trajanja povrća za 40% i nova vrsta biorazgradive bioplastike.

Povjerenik Europske komisije za istraživanje, znanost i inovacije Carlos Moedas izjavio je: "S pilotskim formiranjem EIC – Europskog vijeća za inovacije nastojali smo podržati poduzetnike s probojnim idejama i jasnom sposobnošću stvaranja novih tržišta. Ova grupa inovatora zasigurno ima taj potencijal. "

U ovoj fazi SME Instrumenta (tzv. Faza 2), svaki projekt će dobiti do 2,5 milijuna eura za financiranje opravdanih aktivnosti. Osim toga, tvrtke će također imati koristi od 12 dana besplatnog poslovnog treniranja i usluga ubrzanja poslovanja.

Većina tvrtki koje su odabrane za financiranje nalaze se u području zdravstva, inženjerstva i informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT), a proizlaze iz Španjolske (13), Nizozemske (6), Francuske i Finske (obje države 5 odobrenih projekata). Europska komisija primila je 1154 prijedloga na ovom roku.

Pogledajte sve tvrtke koje su bile odabrane za financiranje u našem podatkovnom bloku.

Sljedeći rok za prijavu na 2. faza SME Instrumenta je 23. svibnja 2018. godine. 

TREBATE POMOĆ?

Povećajte svoje mogućnosti za odobrenje projekta – kontaktirajte nas.