Aktualno

24. maj 2018 - Savjeti za investicijske projekte

U prvom članku smo se osvrnuli na pitanje uspješnog prijavljivanja projekata razvojne, inovativne i istarživačke naravi. Neki od navedenih savjeta su univerzalni te ih trebate primjenjivati kod svih pisanja projekata bez obzira na vrstu natječaja.

23. maj 2018 - Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP'

23. maj 2018 - Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Inovacijski vaučeri za MSP-ove

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Inovacijski vaučeri za MSP-ove'

23. maj 2018 - Otvoreno e-savjetovanje za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Inovacije novoosnovanih MSP-ova – II. faza

Otvoreno e-savjetovanje za Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Inovacije novoosnovanih MSP-ova – II. faza'

21. maj 2018 - Otvoreno savjetovanje za vaučere i Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz IKT

Otvoreno savjetovanje za "vaučere" i "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz IKT"

18. maj 2018 - Kako se pripremiti za natječaj koji još nije otvoren?

Kako se pripremiti za natječaj koji još nije otvoren?

18. maj 2018 - Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Certifikacijom proizvoda do tržišta'

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je danas Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Certifikacijom proizvoda do tržišta“, Referentna oznaka: KK.03.2.1.12, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

16. maj 2018 - Najveći uspjeh – zadovoljan klijent

Pomoći poduzeću u jačanju i poboljšanju poslovanja predstavlja najveću dobit u ovoj djelatnosti. Hvala našim klijentima na lijepim riječima koje su nam dodatni "vjetar uleđa" za još kvalitetniji rad. Veselimo se svim nadolazećim suradnjama. :)

15. maj 2018 - Aktualne ovotjedne novosti - natječaji u drugoj polovici godine!

U nadolazećem razdoblju vas očekuje veliki broj natječaja s područja IKT, istraživanja, razvoja i inovacija, certifikakta i sajmova. Pogledajte gdje se skrivaju bespovratna sredstva!

14. maj 2018 - CE oznaka i ISO norme

Certifikacija je postupak koji provodi nadležno akreditirano tijelo kako bi utvrdilo je li određeni proizvod, usluga ili proces u skladu s propisanim regulativama.

AKTUALNE EDUKACIJE

5 godina - 5 gradova! Praksa je pričljivija od teorije!

Tiko Pro je odlučio doći u vaš grad. Organiziramo radionicu na temu EU natječaja na kojoj ćemo razgovarati o bespovratnim i povratnim sredstvima, a potom ćemo teoriju potkrijepiti primjerima dobre prakse. Kako nam je bitna i vaša riječ, održati će se individualni razgovor s konzultantom o vašoj projektnoj ideji.

Aktualni EU natječaji

 • 11.1.2018 - Bespovratna sredstva - Instrument za mala i srednje velika poduzeća (MSP)
  Instrument za MSP, koji se ostvaruje u okviru Obzora 2020, je program namijenjen isključivo mikro, malim i srednjim poduzećima. Uloga programa je s bespovratnim sredstvima poduprijeti sve inovativne projekte koji pokazuju visoki stupanj razvoja, rasti i internacionalizacije. Cilj programa je pružiti pomoć MSP kako bi premostili raskorak između istr...
 • 8.11.2017 - Bespovratna sredstva za Fast Track to Innovation 2018
  The Fast Track to Innovation je srednji dio EIC pilota koji cilja na radikalno nove, probojne produkte, usluge, procese i poslovne modele koji omogućuju pristup na nova tržišta, a natječaji su otvoreni od 7. studenog 2017. godine. Inovacijama se pospješuje ulazak na tržište pomoću financiranja u okviru otvorene i dostupne sheme koja podupire ideje ...
 • 28.10.2014 - Bespovratna sredstva za program Istraživački fond za ugljen i čelik
  Istraživački fond za ugljen i čelik bespovratnim sredstvima podupire inovativna istraživanja u sektoru ugljena i čelika. Prihvatljivi prijavitelji su poduzeća, znanstvene institucije te istraživačko- razvojne agencije.
 • 7.5.2014 - Bespovratna sredstva u sklopu LIFE programa
  Kroz Program LIFE 2014. – 2020. bespovratnim sredstvima se sufinanciraju pilot, demonstracijski, najbolje prakse i informacijski projekti iz područja zaštite okoliša (priroda i biološka raznolikost; okoliš i učinkovitost resursa; upravljanje okolišem i informacije) te klime (smanjenje; prilagodba; upravljanje i informacije).
 • 7.5.2014 - Bespovratna sredstva u sklopu OBZOR 2020
  U prosincu 2013. godine otvorili su se prvi natječaji u okviru programa Obzor 2020 I time je službemo počelo korištenje 80 milijardi eura bespovratnih sredstava namijenjenih za istraživanje i inovacije. Za prve dvije godine na raspolaganju je više od 15 milijardi eura, a sredstva su namijenjena kao potpora poticanju gospodarstva utemeljenog na znan...

Zadnji hrvatski natječaji