Aktualno

7. sep 2017 - Osigurano dodatnih 231 milijuna kuna za pripremu i provedbu projekata gradova i županija

Ministrica Žalac: „Ovim ćemo sredstvima sufinancirati projekte koje nije moguće financirati putem EU fondova kao što je, primjerice, adaptacija i opremanje školskih objekata“

4. sep 2017 - Poslovni susreti-MOS

Slovenska komora za obrtništvo i malo poduzetništvo, Austrijski ured za vanjsku trgovinu iz Ljubljane i Europska poduzetnička mreža organiziraju Međunarodne poslovne susrete – „Uspješni u Sloveniji“ („Successful in Slovenia“), 14. rujna 2017., u sklopu 50. Međunarodnog sajma MOS u Celju.

1. sep 2017 - Subvencije poduzetnicima u 2016. godini, per capita

U 2016. godini gradovi i općine u RH izdvojile su 135,0 mil. kn za subvencije poduzetnicima izvan javnog sektora, odnosno u prosjeku 31,50 kn po glavi stanovnika.

31. avg 2017 - 5,5 milijuna eura za projekte u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje

Potpisano je 6 ugovora o sufinanciranju.

24. avg 2017 - Najava natječaja za razvoj poduzetništva u ratom pogođenim JLS

Krajem godine dolaze natječaji za dobivanje bespovratnih sredstava za jačanje gospodarske aktivnosti u ratom pogođenim područjima u Petrinji, Vukovaru, Kninu i Benkovcu.

22. avg 2017 - Aktualne ovotjedne novosti iz EU fondova

O uspješnim prijavama na natječaj Kompetentnost i razvoj i ostalim trenutno otvorenim natječajima.

21. avg 2017 - SME INSTRUMENT - Priča o uspjehu još jednog TIKO PRO klijenta

Tiko Pro širi portfelj poduzeća koja su mu dala svoje povjerenje na putu da postanu jednim od inovatora u sklopu Horizon 2020 programa, natječaja SME Instrument! Zajedno s inovativnim stručnjacima iz poduzeća Movalyse d.o.o., uspjeli smo naći rješenjezbog kojeg će motociklističko iskustvo biti još ugodnije i ono najbitnije, sigurnije!

10. avg 2017 - Nemoguće je pobijediti na EU natječajima? E, ne znamo baš!

U poduzetničkim kuloarima priča se da je prijava na natječaje iz programa Horizon 2020 lutrija. No neke organizacije zaprimile su pozitivnu odluku.

9. avg 2017 - Rezultati predanih projekata na natječaj Kompetentnost i razvoj

Od sredine 2016. godine naša voditeljica projekata Tea uz pomoć suradnika započela je s pripremom i predajom projekata na natječaj Kompetentnost i razvoj. S velikom radošću vam donosimo rezultate predanih projekata.

8. avg 2017 - Iz EU fondova Rijeci 19,3 mil. kuna

Gradu Rijeci odobreno je bespovratnih 19,3 milijuna kuna iz europskih fondova za rekonstrukciju i prenamjenu jedne hale bivše tvornice Torpedo u tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator naziva Proizvodni park Torpedo.

AKTUALNE EDUKACIJE

Aktualni EU natječaji

 • 28.10.2014 - Istraživački fond za ugljen i čelik
  Istraživački fond za ugljen i čelik podupire inovativna istraživanja u sektora ugljena i čelika. Prihvatljivi prijavitelji su poduzeća, znanstvene institucije te istraživačko- razvojne agencije.
 • 7.5.2014 - LIFE
  Kroz Program LIFE 2014. – 2020. sufinanciraju se pilot, demonstracijski, najbolje prakse i informacijski projekti iz područja zaštite okoliša (priroda i biološka raznolikost; okoliš i učinkovitost resursa; upravljanje okolišem i informacije) te klime (smanjenje; prilagodba; upravljanje i informacije).
 • 7.5.2014 - INSTRUMENT ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA (MSP)
  Instrument za MSP, koji se provodi u okviru Obzora 2020, počeo se provoditi pvrog ožujka 2014. g. Radi se o programu izričito namijenjenom mikro, malim i srednjim poduzećima, a namjena mu je poduprijeti sve inovativne projekte koji pokazuju visok stupanj razvoja, rasta i internacionalizacije. Cilj programa za MSP je prije svega pomoći poduzećima pr...
 • 7.5.2014 - OBZOR 2020
  U prosincu 2013. godine otvorili su se prvi natječaji u okviru programa Obzor 2020 I time je službemo počelo korištenje 80 milijardi eura sredstava namijenjenih za istraživanje i inovacije. Za prve dvije godine na raspolaganju je više od 15 milijardi eura, a sredstva su namijenjena kao potpora poticanju gospodarstva utemeljenog na znanju i rješavan...

Zadnji hrvatski natječaji