Novosti

Novosti i događaji iz svijeta EU fondova

PAGE NAME
Europski poziv – odobreno 50 tisuća eura
02. prosinca 2019 Novosti

Europski poziv – odobreno 50 tisuća eura

Europski poziv SME Instrument priveden je kraju. Našemu klijentu je odobreno 50 tisuća eura bespovratnih sredstava za implementaciju studije izvedivosti što predstavlja odličan početak za prijavu na EIC Accelerator Pilot i financiranje do 2,5 milijuna eura bespovratnih sredstava.

„Naš projekt predstavlja novitet u procesu dijagnosticiranja demencije, neurodegenerativne bolesti koja uzrokuje gubitak mentalnih sposobnosti, čineći pacijente potpuno ovisnima o stalnoj njezi i nadzoru. Naš pristup uključuje uporabu elektroencefalografije (EEG) koja mjeri električne aktivnosti mozga i redovito se koristi u kliničkoj praksi za dijagnosticiranje epilepsije. Za razliku od postojećih kliničkih EEG-a koji su često prekomplicirani za korištenje, razvijamo mobilni EEG koji se koristi za jednostavnu i ranu dijagnozu demencije. Uspjeli smo razviti i uspješno testirati algoritam koji se temelji na EEG-u te može prepoznati biomarkere demencije u obrađenim signalima mozga. Ovaj algoritam obrađuje EEG podatke, a rezultat obrade ukazuje na vjerojatnost da osoba pati od demencije. Liječnicima su ti podaci korisni kako bi se demencija kod pacijenata mogla dijagnosticirati ranije i kako bi se moglo što prije definirati potrebno liječenje.

Pomoć Tiko Pro-a bila je presudna u našem procesu prijave na natječaj SME Instrument Phase 1. Njihov tim ne samo da nam je pomogao da noveliramo naše materijale i formuliramo svoje prijedloge, nego su uspostavili i sustav podrške koji je presudan u pripremanju projektnog prijedloga i prevladavanju birokratskih prepreka. Sami smo se nekoliko puta neuspješno prijavljivali na natječaje za bespovratna sredstva, stoga smo uvjereni da su napori Tiko Pro-a ključni za odobrenje našeg projekta."

Našemu klijentu je odobreno 50.000 € bespovratnih sredstava za implementaciju studije izvedivosti, što predstavlja odličan početak za prijavu na EIC Accelerator Pilot i financiranje do 2,5 milijuna € bespovratnih sredstava.

Želite biti dio naše uspješne zajednice? Kontaktirajte nas! +385 99 33 47 004 / info@tiko-pro.hr .

TREBATE POMOĆ?

Povećajte svoje mogućnosti za odobrenje projekta – kontaktirajte nas.