NAJAVA - Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije

Pozivatelj: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Objavljeno: 9.1.2017
Rok za prijavu: još nije definiran
Iznos sredstava: 140.000.000 KN
Visina sufinanciranja: 70,25 %

Indikativni datum objave: 24.10.2017.

Namjena natječaja

Namjena natječaja: potaknuti suradnju između znanstvenih organizacija i poslovnog sektora kroz projekte istraživanja, razvoja i inovacija.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri

Prihvatljivi prijavitelji: znanstvene organizacije, prihvatljivi partneri: poduzeća

Prihvatljive aktivnosti

Prihvatljive aktivnosti:

 • upravljanje projektom,
 • primijenjena istraživanja: industrijsko istraživanje, eksperimentalni razvoj,
 • zapošljavanje mladih istraživača na provedbi istraživačkih aktivnosti projekta,
 • diseminacija rezultata IR projekta (publiciranje, simpoziji, prijenos znanja i tehnologije),
 • upravljanje intelektualnim vlasništvom.

Kontaktirajte nas na info@tiko-pro.hr ili nas nazovite na 099 33 47 004. U nas se pouzda više od 300 hrvatskih, slovenskih i austrijskih poduzetnika, kojima smo osigurali već više od 150 milijuna HRK bespovratnih sredstava. Pridružite se im! :) 

AKTUALNE EDUKACIJE

Aktualni EU natječaji

 • 28.10.2014 - Istraživački fond za ugljen i čelik
  Istraživački fond za ugljen i čelik podupire inovativna istraživanja u sektora ugljena i čelika. Prihvatljivi prijavitelji su poduzeća, znanstvene institucije te istraživačko- razvojne agencije.
 • 7.5.2014 - LIFE
  Kroz Program LIFE 2014. – 2020. sufinanciraju se pilot, demonstracijski, najbolje prakse i informacijski projekti iz područja zaštite okoliša (priroda i biološka raznolikost; okoliš i učinkovitost resursa; upravljanje okolišem i informacije) te klime (smanjenje; prilagodba; upravljanje i informacije).
 • 13.10.2017 - INSTRUMENT ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA (MSP)
  Instrument za MSP, koji se provodi u okviru Obzora 2020, počeo se provoditi pvrog ožujka 2014. g. Radi se o programu izričito namijenjenom mikro, malim i srednjim poduzećima, a namjena mu je poduprijeti sve inovativne projekte koji pokazuju visok stupanj razvoja, rasta i internacionalizacije. Cilj programa za MSP je prije svega pomoći poduzećima pr...
 • 7.5.2014 - OBZOR 2020
  U prosincu 2013. godine otvorili su se prvi natječaji u okviru programa Obzor 2020 I time je službemo počelo korištenje 80 milijardi eura sredstava namijenjenih za istraživanje i inovacije. Za prve dvije godine na raspolaganju je više od 15 milijardi eura, a sredstva su namijenjena kao potpora poticanju gospodarstva utemeljenog na znanju i rješavan...

Zadnji hrvatski natječaji