Novosti

Novosti i događaji iz svijeta EU fondova

PAGE NAME
Poduzetnički doručak 2018 - reportaža
26. siječnja 2018 Novosti

Poduzetnički doručak 2018 - reportaža

Svake godine, sad već tradicionalno, održavamo događaj uz najvažniji obrok dana. Tiko Pro je 25.01.2018.g. održao Poduzetnički doručak na kojem smo razgovarali o najaktualnijim hrvatskim natječajima, aktualnostima na razini EU te postupku nakon provedbe projekta u društvu 30 poduzetnika u hotelu Palace u Zagrebu.

Svake godine, sad već tradicionalno, održavamo događaj uz najvažniji obrok dana. Tiko Pro je 25.01.2018.g. održao Poduzetnički doručak na kojem smo razgovarali o najaktualnijim hrvatskim natječajima, aktualnostima na razini EU te postupku nakon provedbe projekta u društvu 30 poduzetnika u hotelu Palace u Zagrebu.

Početak našeg druženja započeli smo s predavanjem o najavljenim natječajima u Hrvatskoj. Direktorica prodaje i marketinga Tiko Pro za Hrvatsku Tea Markotić nam je predstavila aktualnosti s područja istraživanja i razvoja, turizma, ulaganja u opremu, IKT te povoljnosti s područja kreditiranja. 

Nadovezujući se na temu istraživanja i razvoja, direktorica ureda EU projekata Karmen Vidonja Ozvatič je predstavila natječaje SME i FTI te nam prezentirala kako izgleda direktna prijava u Bruxelles. Pritom se osvrnula na statistiku prijavljenih hrvatskih poduzeća na EU natječaje i pokazala uspješnost projekata.

Nakon prezentacije natječaja namijenjenih poduzećima svih veličina, Vedran Dudaš, vlasnik obrta Arkus, osvrnuo se na temu poljoprivrednih natječaja te predstavio kakve su mogućnosti za poljoprivrednike, osobito mlade, u sklopu Programa ruralnog razvoja.

Pisanje projekta nije jednostavan posao, međutim izvještavanje nakon prijave projekta često puta predstavlja onaj teži dio. Kako to uistinu izgleda, te koje su najčešće pogreške prilikom izvještavanja predstavila nam je Karmen Španjol Bičanić, voditeljica provedbenih projekata Tiko Pro za područje Hrvatske.

Šećer na kraju bila je naša draga gošća Dajana Petrina s primjerom dobre prakse. Dajana kao stručna suradnica EU projekata u Razvojnoj agenciji Čazma, prezentirala je prijavu uspješnog i velikog projekta Čazma Natura te nas pritom pohvalila za dobru suradnju. :)

Iza nas je još jedan uspješno odrađeni događaj, te zahavaljujemo svima koji su bili pristuni na Poduztničkom doručku. A vi, dragi naši poduzetnici, koji niste imali priliku sudjelovati na Poduzetničkom doručku, Tiko Pro je mislio na vas. Uskoro počinje Tiko Pro road trip koji će doći i u vaš grad. ;)

TREBATE POMOĆ?

Povećajte svoje mogućnosti za odobrenje projekta – kontaktirajte nas.