Novosti

Novosti i događaji iz svijeta EU fondova

PAGE NAME
AKTUALNE NOVOSTI - Hrvatska će od EU dobiti više od 22 milijardi eura! Što iskoristiti od trenutnih izvora financiranja?
04. kolovoza 2020 Novosti

AKTUALNE NOVOSTI - Hrvatska će od EU dobiti više od 22 milijardi eura! Što iskoristiti od trenutnih izvora financiranja?

EU Hrvatskoj daje 22 milijarde eura - dvostruko više novca nego što je dosad imala na raspolaganju kroz sve EU fondove!

U sklopu fonda za oporavak EU za sljedeće generacije Hrvatska dobiva 9,4 milijardi eura i nešto više od 12,6 milijardi kroz Višegodišnji financijski okvir. Iz fonda za oporavak, u obliku bespovratnih sredstava će Hrvatskoj na raspolaganju biti 5,9 milijardi eura, dok bi 2,35 milijardi bilo u obliku zajmova.

Iz postojećih izvora financiranja na raspolaganju je do kraja godine nekoliko otvorenih i najavljenih natječaja te aktualnih kredita! Pogledajte što se može iskoristiti te nas nazovite nas kako bismo s pripremom projektnog prijedloga počeli već danas!

AKTUALNI I NAJAVLJENI HRVATSKI NATJEČAJI

AKTUALNI NATJEČAJI

  • Inovacijski vaučer – Pozivom se sufinancira trošak znanstveno-istraživačke organizacije, najniži iznos potpore iznosi 10.000,00 kn, a najviši iznos potpore iznosi 75.000,00 kn. Otvoren je do 31.12.2020. ili do raspodjele sredstava. Više o vaučeru pogledajte OVDJE!
  • Znakovi kvalitete - Primjena znakova kvalitete (Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Tradicijski obrti, Umjetnički obrti) doprinijet će povećanju prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova. Time će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Više o natječaju pogledajte OVDJE!
  • HAMAG BICRO investicijski krediti - Više o uvjetima Mikro i malih zajmova za osnovna sredstva pogledajte OVDJE!
  • HAMAG BICRO jamstvo za sektor prometa – Više o uvjetima jamstva pogledajte OVDJE!
  • HBOR kredit za rast i razvoj - Krediti iz ovog financijskog instrumenta financirat će se 50 posto iz izvora Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50 posto iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koju će utvrđivati poslovna banka. Više o HBOR kreditu za rast i razvoj pogledajte OVDJE!

NATJEČAJI ZA RURALNI RAZVOJ

  • Mjera 6.2.1.- Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti. Više o mjeri 6.2.1. pogledajte OVDJE!
  • Mjera 6.4.1. - Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. Više o mjeri 6.4.1. pogledajte OVDJE!

NAJAVLJENI NATJEČAJI

  • Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama - Svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera. Najniži iznos potpore je 350.000,00 kn, dok je najviši iznos potpore 20.000.000,00 kn. Više o natječaju pogledajte OVDJE!

Svi podaci najavljenih natječaja su indikativne naravi!

AKTUALNI EU NATJEČAJI

U Bruxellesu traže poduzeća koja razvijaju rješenja za koronavirus (cjepivo, liječenje ili dijagnostika).

EIC Accelerator – natječaj je namijenjen MSP-ovima (do 250 zaposlenih). Sufinancira se do 70% prihvatljivih troškova. Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 7.10.2020.!

Više o Acceleratoru EIC pogledajte ovdje!

Fast Track to Innovation – do 70% sufinanciranja za razvojno-istraživačke projekta (od prototipa dalje). Visina sredstava – do 3 milijuna eura. Prijaviti se mogu minimalno 3 partnera iz 3 različite države. Namijenjen je projektima koji mijenjaju svijet. J Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 27.10.2020.g. Više o FTI-u pogledajte ovdje!

TREBATE POMOĆ?

Povećajte svoje mogućnosti za odobrenje projekta – kontaktirajte nas.