Novosti

Novosti i događaji iz svijeta EU fondova

PAGE NAME
(AKTUALNE NOVOSTI) U OVOJ GODINI 925 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I ZAŠTITE OKOLIŠA
01. lipnja 2021 Novosti

(AKTUALNE NOVOSTI) U OVOJ GODINI 925 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I ZAŠTITE OKOLIŠA

Ove godine možemo očekivati objavu čak 22 javna poziva za sufinanciranje projekata lokalnih jedinica, gospodarskih subjekata i građana u vrijednosti 925 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

25. svibnja 2021. godine Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić predstavili su programe koje će Fond provoditi tijekom 2021. godine. Možemo očekivati objavu čak 22 javna poziva za sufinanciranje projekata lokalnih jedinica, gospodarskih subjekata i građana u vrijednosti 925 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Početkom lipnja javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila

Dobra je vijest što će se sredstva ove godine povećat u odnosu na prethodne godine. Građanima i tvrtkama bit će namijenjeno 90 milijuna kuna, a jedinicama lokalne samouprave i javnim ustanovama 15 milijuna. Modificirat će se ujedno model prijave te se poticaji neće dijeliti po modelu „najbržeg prsta“ nego će se prijave vršiti preko distributera, odnosno prodavatelja vozila.

Energetska obnova obiteljskih kuća

Građani svakako mogu očekivati i javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, koji se planira objaviti nakon ljeta. Prošle je godine ukupno odobreno oko 200 milijuna kuna za obnovu 3.145 obiteljskih kuća. Ove godine je i za ovaj program povećan budžet te će građanima za obnovu biti dostupno ukupno 400 milijuna kuna. Od toga, 100 milijuna kuna rezervirano je isključivo za obnovu kuća oštećenih u potresu.

Poticanje korištenja OIE

U planu je zaseban javni poziv vrijedan 71 milijuna kuna koji će poticati korištenje obnovljivih izvora energije.

Izvor: https://www.fzoeu.hr/hr/925-milijuna-kuna-za-projekte-energetske-ucinkovitosti-i-zastite-okolisa/8528

TREBATE POMOĆ?

Povećajte svoje mogućnosti za odobrenje projekta – kontaktirajte nas.