Generalnom skupštinom obilježeno prvih 6 mjeseci projekta UNDERPIN

Prošlo je šest mjeseci od početka projekta UNDERPIN. Složenost i zahtjevi ovog razvoja očiti su čak i kada objašnjavamo sam koncept podatkovnog prostora. Ovaj izazov jedan je od ključnih ciljeva projekta jer je jasno razumijevanje podatkovnih prostora ključno za buduće korisnike kako bi shvatili vrijednost koju donosi UNDERPIN Data Space.

Datum objave: 3. 06. 2024

Kako bismo pregledali naše dosadašnje uspjehe, predstavnici konzorcija okupili su se na prvoj Generalnoj skupštini 14. i 15. svibnja u Limassolu na Cipru. Domaćin INNOV-ACTS organizirao je dvodnevnu Generalnu skupštinu projekta UNDERPIN, koja je uključivala prezentacije svakog voditelja radnog paketa, ističući postignuća u prvih šest mjeseci i planirajući aktivnosti za nadolazeće razdoblje. Svi partneri prisustvovali su Generalnoj skupštini i aktivno sudjelovali na sastancima. Prezentacije su potaknule brojne rasprave, a svaki voditelj je ohrabrivao partnere da se bave ključnim pitanjima koja su se pojavila.

EU financirani projekti imaju jasno definirane zadatke i rokove. Dok tehnički zadaci i konkretni napredak te postizanje rezultata zahtijevaju vrijeme, komunikacija o projektu započinje već u prvom mjesecu i traje kontinuirano. Kao voditelj radnog paketa za komunikaciju i diseminaciju (WP6), Tiko Pro angažirao je svoj iskusni tim za ovaj ključni aspekt projekta. Naš tim se ne ističe samo u pripremi projekata, već ima i bogato praktično iskustvo u marketingu te komunikaciji i diseminaciji EU projekata.

Učinkovita komunikacija i diseminacija često su podcijenjeni. To nije samo dijeljenje informacija; radi se o uspješnoj komunikaciji s ciljanom publikom i potencijalnim klijentima projekta. Ovo je posebno važno za projekt poput UNDERPIN-a, gdje koncept podatkovnih prostora mora biti jasno razumljiv kako bi se u potpunosti cijenila vrijednost projekta i uspješno uključili korisnici podatkovnih prostora.

Iako su najznačajnija tehnološka dostignuća još pred nama, dostigli smo planirane ključne točke zahvaljujući intenzivnoj suradnji između projektnih partnera. Uspješno smo podnijeli prve rezultate, projektni partneri su predstavili UNDERPIN Data Space na Data Space Symposiumu u Darmstadtu (Njemačka), IDSA (International Data Space Association) je dodao projekt u Data Space Radar Report, tehnički partneri su organizirali prve radionice, a niz datathona je već u pripremi...

Ključni trenutak je ovdje, a naš fokus je na razvoju UNDERPIN Data Space, rješavanju tehničkih izazova i uspostavi poslovnih modela za stvaranje održivog ekosustava za UNDERPIN Data Space. Orkestracija sa sličnim inicijativama i osmišljavanje aktivnosti izgradnje zajednice važni su koraci potrebni za širenje UNDERPIN podatkovnog prostora.

Nastavljamo otvarati još više vratašca za suradnju sa sličnim inicijativama, organizacijama i malim i srednjim poduzećima kako bismo pronašli i razvili podatkovne prostore za proizvodnju u rafinerijama i vjetroelektranama koje će inovirati način dijeljenja i razmjene podataka, stvarajući nove prilike za sve korisnike podatkovnog prostora.

Pozivamo vas da ostanete u toku s novostima dok radimo na stvaranju međusobno povezanijeg, održivijeg i podacima vođenog proizvodnog ekosustava pod nazivom UNDERPIN Data Space. Za više informacija o projektu posjetite www.underpinproject.eu  i pratite našu UNDERPIN LinkedIn stranicu.

Help
Trebate li našu pomoć prilikom pridobivanja sredstava? Pošaljite nam upit i porazgovarati ćemo o mogućnostima suradnje. Kontaktirajte nas
E-novosti

newsletter

Želite svaki tjedan primati korisne vijesti iz svijeta EU fondova?